• Mindfullness trainer
  • Shiatsu therapeut
  • Fysiotherapeut

Praktijk voor lichaamsbewustwording Wanja Ligthart

Over Wanja

Ik ben Wanja Ligthart (1955) en ben in 1979 afgestudeerd als fysiotherapeute en ben als dusdanig BIG geregistreerd. Ik heb een aantal jaren gewerkt als fysiotherapeut en vervolgens heb ik de post-HBO psychomotorische therapie gedaan.

Vanaf 1985 ben ik werkzaam als psychomotorisch therapeute binnen de psychiatrie op allerlei behandelafdelingen, gericht op jeugd, volwassenen, groepen (zowel ambulant als klinisch). Vanaf1 september 2007 heb ik gewerkt bij het Centrum Integrale Psychiatrie in Groningen tot 1 februari 2016, waar zowel reguliere behandelingen als wetenschappelijk getoetste alternatieve behandelingen gegeven worden.
Ook hier werk ik met boven beschreven methodieken. Ik geef hier onder andere mindfulness trainingen aan groepen.

Momenteel werk ik 3 dagen bij de kliniek voor eetstoornissen in Groningen, waar ik mij van bovenstaande methodieken bedien, oa geef ik mindfulness en compassie trainingen.

In mijn eigen praktijk geef ik individuele behandelingen. Een belangrijk aspect is daarbij mijn werkruimte. Ik heb getracht deze symbool te laten staan voor zorg, aandacht en rust. In mijn behandelingen gaat het veelal om het herstellen van de balans in jezelf, aandacht ontwikkelen voor wat er in je omgaat en daar adequaat op reageren, leren zorg besteden aan je binnenwereld.

Ik ben deze praktijk begonnen om met mijn 25-jarige ervaring als psychomotorisch therapeut behandelingen aan te bieden, die zowel invloed op de geest als op het lichaam hebben. Daarbij zijn alle methodieken die ik gebruik lichaamsgericht. De visie van waaruit ik werk is dat de mens een geheel is en dat je een mens ook als zodanig moet behandelen. Daarnaast heeft onze leefomgeving een enorme invloed op ons lichamelijk en psychisch welbevinden. Om deze reden heb ik een praktijkruimte laten bouwen met natuurlijke materialen en heb ik gekozen voor een vormgeving die harmonie en geborgenheid uitstraalt.

Uitspraak van een cliente na behandeling: Ik heb het ervaren als een warm bad

Wanja Ligthart