• Mindfullness trainer
  • Shiatsu therapeut
  • Fysiotherapeut

Praktijk voor lichaamsbewustwording Wanja Ligthart

Massagevormen

 

Klassieke massage

Deze massagevorm is vooral gericht op het masseren van huid en spieren. Dit kan verschillende doelen hebben. Bijvoorbeeld ter ontspanning of behandeling van pijnlijke spieren, maar ook om spieren te activeren om daarna lekker te kunnen bewegen.

Shiatsu

Dit is een oosterse drukpunt massage, die zijn uitwerking heeft middels meridianen, hetgeen zowel op de huid, de spieren, het zenuwstelsel en het endocriene systeem effect heeft. Het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.
Op de geest heeft deze massagevorm een ontspannend effect en op het lichaam een vitaliserend effect. Het gaat erom dat er een nieuwe balans gevonden wordt in het lichaam. Shiatsu massage wordt zowel preventief als curatief gebruikt. Shiatsu is een manuele behandelmethode die gepaard gaat met warmte en zorgzame aanraking. De shiatsu-behandeling bestaat uit het druk uitoefenen met duimen, vingers en handpalmen op specifieke punten op het lichaam. Die punten heten tsubos (Japans) en naar wordt aangenomen hebben deze punten de neiging vermoeidheid en stress op te slaan. Druk op deze tsubos geeft verlichting doordat hierdoor het natuurlijk herstellend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd.

Psycho massage

Dit is een massagevorm uit de psychomotore therapie. Bij deze massage gaat het om bewustwording van de signalen van het lichaam. Emoties kunnen zich ook vertalen in lichamelijke klachten. Bijvoorbeeld hoofdpijn, rugklachten en nekklachten kunnen verschillende fysieke oorzaken hebben, maar het kan ook te maken hebben met geblokkeerde gevoelens. Naast het masseren praten we over de klachten en waar het mee te maken kan hebben, hoe lichaam en geest elkaar beinvloeden en hoe daar mee om te gaan zodat je beter in je vel komt te zitten. Aan bod kunnen komen adviezen omtrent leefstijl, bewegen en ontspannen.

Bloem
Bloem